fredag 25. april 2014

Langhelg i Edinburgh

Palmehelga reiste vi tre jenter eller damer på tur til Edinburgh. Fredagen satte eg og Monica turen mot Bergen, litt startproblemer hadde vi, men etter ei lita stund kom vi oss avgårde :) I Førde hadde vi vårt første stopp, måtte jo ha litt mat :)
Så kom vi oss fram til Helen og vi slappa av litt før vi la oss. Lørdagen kom og vi skulle ikkje reise før kl 19.30. Men tida gjekk jammen fort og så måtte vi avgårde til flyplassen. Men først eit lite stopp på Lagunen :)

Flyturen gjekk fint og vi landa ca kl 20 (Edinburgh tid)
Vi tok buss til Sentrum og det var ikkje lange tida å gå til hotellet, hmm eg glømte visst å ta bilder av leiligheta vi hadde... Heilt grei leilighet med 2 soverom, men utsikta var vel heller dårlig ;) Men det var no ikkje der vi brukte tida vår..Men den låg veldig sentralt.

Når vi hadde slappa va litt var det ut og kikke litt, finne ut kor butikkane var som vi ville innpå. Og ein liten matbit blei det og. Så var det å finne senga, vi måtte jo vere utkvilt til søndagens shopping :)
Eg trudde eg hadde blitt for gamal til shopping, men eg hadde det visst i meg enda ;) Det einaste eg ikkje fekk kjøpt va ein souvenir frå Edinburgh ;(
Ein liten ås, der må eg nok gå neste gang ;)
Søndagskvelden hadde vi haggis som forrett, måtte jo prøve den lokale maten og.Meina  det er ein nasjonalrett i Skottland dette :) Eg var ganske så skeptisk, men det smakte ikkje vondt. Men var nok som forrett :)
Haggis

Mandagen kom og vi skulle egentlig bruke den dagen til å sjå oss rundt i byen, men vi var visst ikkje heilt ferdig med shoppinga. Så det blei dessverre lita tid til å utforske denne fine byen. Men vi fekk oss no ein tur til Edinburgh castle... Mitt ønsker for turen var å komme meg opp dit og helst inn ein tur. Men det var dessverre stengt når vi kom dit. Så eg må nok tilbake til Edinburgh for å få sett byen skikkelig :)
På vei mot Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

 

Utsikta

Meir utsikt over byen

Ligna litt på Kardemommeby ;)
Jammen såg vi ett hus som ligna på det dei har i "Kardemommeby" i Edinburgh og ;) Det var det første eg tenkte på når eg såg dette (trur alle tre tenkte det samme)...
På vei nedatt såg vi dette koselige bygget :) Måtte jo ta bilder av det...


Det blei no tatt litt bilder, her kjem enda fleire bilder frå Edinburgh :)
Eit flott hotell slike eg har skjønt det, Balmoral Hotel ;)

Ein som spilte sekkepipe,men han var ferdig når eg endelig fekk tatt bilde


Scott´s Monument

Scott´s Monument

 

New College Edinburgh University
Edinburgh Castle sett frå sentrum
På vår vandring hørte vi innimellom sekkepipespill. Når eg hørte det ja då ville jo eg ha eit bilde. Og til slutt fekk eg det etterlengta bilde, litt dårlig blei det. Men det blei tatt siste dagen på vei mot flybussen... Om med mobilen...
 

Så var dagen komt og vi skulle vende nasa heim til Norge att. Turen var flott, men skulle nok hatt en dag til der. Koselig reisefølge og masse latter :) Byen skal besøkast igjen...
Nydelig by
Takk for titten, ønske alle ei riktig så fin og solrik helg :)

2 kommentarer:

  1. Ser ut til at du og venninnene din e har hat ein fin tur i Edenburgh. Kjenner seg liksom litt heime der om ein ikkje har vore der.Har alltid hat ein draging mot Skottland. Når vi var på Jersey før i tiden, var mykkje av kulturen der inspirert frå Skottland.
    Ser du har vore på mange turer i fjellet no i finveret,. Det gjer nok godt for kropp og sjel for deg og Mac- guten. Kos deg vidare med ein fin helg.

    SvarSlett
  2. Kjekt å høre og se at dere hadde en fin tur :-) Flotte bilder. Så synd at det var stengt på Edinburgh Castle :-/ Men da har du jo et klart mål for neste tur dit, ikke sant ;-)

    Klem, Astrid

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...