mandag 26. mai 2014

Øyane over

Søndag arrangerte Flora Turlag sin årlige tur Øyane over. Denne har eg aldri gått før, men har hatt lyst lenge, enten har eg hatt jobbehelg eller så har eg ikkje fått nokon med meg. Men i år spurte eg ei eg som eg tidligare jobba med i Førde, og ho ville vere med og  fekk ordna seg fri :) Vi reiste med to båter, i år var det 106 som deltok på turen.Og eit nydelig vêr hadde vi igår :)

Turen begynner i Hovden, Batalden, Skorpa og ender på Kinn. Det er ein lang tur, 12 timer, begynte kl 07 og tilbake til Florø kl 19.
Litt trøtt i tryne når eg stod opp (for ei som berre jobba natt no...), stod opp 05:45... Kjære vakre vene, dette var tidlig... Jaja prøvde å tenke på ka eg skulle få oppleve denne dagen.
Eg er ikkje veldig bereist i øyane vi har utafor her, så dette var kjekt å få med seg :)

Eg kom meg dessverre ikkje opp på alle toppane og Kinn måtte eg droppe, har ein hæl som trøbla, og når eg kom til Kinn og begynte å gå, fant eg ut at eg måtte legge inn årane. Men fekk meg ein fin rusletur tilbake til kirka og båten Skorpa måtte eg gå rundt, det var veldig dumt, men flott tur allikavel :) Og dei skulle prøve ei ny rute i år, som turlederane heller ikkje hadde gått før... Det blir nokre bilder her ;) Det er berre å klikke på bilda så blir dei større :)

Bilder frå første turen Hovden-Vemannsrøysa 239 m.o.h)-Barekstad.
Lang lang rekke...

Mange som skal opp :)
 Vi går mot Vemannsrøysa :)

 Så må man rusle nedatt til båten... Som skal ta oss vidare til Batalden.

Båten venta på oss der nede :)

Så satte vi kursen mot Batalden.
Fantastisk dag og utsikt
Litt klatring må til, var bratt her...

Endelig oppe på toppen


Flott på Batalden


Dette var ein tung tur, godt å komme ned og slappe av litt. Så gjekk turen vidare til Skorpa, vi er komt halveis i øyane over ;)
Her måtte eg ta ein beslutning om at eg ikkje kom meg opp på Blåkollen... Men ville gå ein lettare tur. I år hadde dei bestemt seg for å ta ei ny rute på denne turen. Denne var litt lengre, men det var ein flott tur :)
Vandring på Skorpa
Nydelig utsikt

Så var det den siste øya som skulle utforskast, Kinn. Her gjekk eg bort til der vi skulle bestemme kem som skulle gå kor. Det var fleire alternativ der :)
Eg gjekk tilbake til kirka og vidare til båten som skulle få oss tilbake til Florø.


Dei som gjekk mot Kinnaklova er komt fram, ikkje så lett å sjå på bilde ;)


Kinnakyrkja
Ein kjempeflott tur med hyggelig folk. Denne skal eg vere med på fleire ganger :) Ha ein fin dag og takk for titten :)

1 kommentar:

  1. Ein fin tur dette. Eg var med første turen og gjekk heller ikkje over alle fjella.
    Fine bilde som viser kor fin øygard vi har rundt Florø.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...