lørdag 29. september 2012

På vei til Praha

Så kom dagen vi måtte reise fra Krakow, og då satte vi kursen mot Praha. Det som var så koselig med og kjøre sjølv, var at vi kom inn på så mange småveier og fekk sett så masse ein elles ikkje ville fått opplevd. Det første vi møtte var eit brudepar som holdt på å ta bilder, eg fekk knipsa eit frå bilen i fart ;)
Når vi var i saltgruva, kjøpt John ein kjempegod is, den måtte vi smake igjen på vei til Praha. Huska ikkje ka den hette, men god var den hvertfall.
Etter matinntak og dessert var det å komme seg vidare, men såklart det kunne ikkje gå heilt smertefritt... Vi blei veldig glad i GPS vår, og veldig gla for at vi hadde den. Men innimellom sliter den og, spesielt når det var veiarbeid... Eg følte at vi dreiv og kjørte rundt og rundt, men trudde det var eg som tenkte feil. Heilt til John ikkje spørr "har vi ikkje kjørt her før???". Så såg vi nokre veiarbeidare som vi fant ut vi fekk spørr, men det er ikkje alltid så lett når dei ikkje kan engelsk... Men med litt tegnspråk og enklte ord klarte dei og forklare kor vi måtte kjøre. Og då kom vi jammen på rett vei att :)
Vi blei såklart forsinka i forhold til det vi tenkte, ikkje berre att vi kjørte rundt og rundt, men vi fant ikkje hotellet med ein gong heller når vi kom til Praha. Men endelig fant vi det og kunne sjekke inn...
Då var det berre å legge seg for å gjere seg klar for ein ny dag :)PrahaSøndagen kom og vi skulle ha ein avslapningsdag, der vi berre gjekk og kosa oss. Men det blei jo litt varmt for oss som nesten ikkje visste ka sol og varme var for nokke. Men Praha var ein nydelig by...
Begynte å ta bilde med ein gong eg kom ut frå hotellet ;) Og det var jo så mange flott bygninger i Praha.. Og masse folk :)
Når vi var på vår vei mot Karlsbroen, fant vi ut at klokka var så masse at vi kunne vente og få med oss den astronomiske klokka. Her var det samla masse folk for å sjå på den berømte klokka som er i tårnet til det gamle rådhuset. Når klokka slår timeslaget , opnes to luker over klokka kor apostlane passerer...

Så kom vi til inngangen til Karlsbroa, og der var det heller ikkje lite folk på ein søndag, var ikkje heilt Florø ein søndag det her nei... Vi var slitne etter Krakow og kjøreturen, så det blei berre Karlsbroa på oss denne dagen. Men det var godt og ikkje trenge å stresse rundt og.

Det gjekk mange båter på elva Moldau, vi hadde kjøpt oss billett til ein slik båttur dagen etterpå.

John hadde visst hatt lyst å bli tegna lenge, men istedenfor at berre han skulle bli tegna så fant vi ut at vi kunne bli tegna ilag. Han som tegna oss var utrulig flink og hadde mange artige ansiktsutrykk. Resultate blei bra og eg angra ikkje på det :)

Mange små gater i Praha

Hotellet vårt

Bobblebadet
Det var godt og komme tilbake på hotellet og slappe av, vi fant og ut at vi skulle benytte oss av bobblebadet dei hadde på hotellet og badstua, ein fin avslutning på dagen :)
Så kom vår sist heile dag i Praha. Den hadde vi satt av til båtturen. Det var ein herlig og ikkje minst rolig tur. Turen tok ca 3 tima og en var med lunch, buffet kor vi kunne ete så mykje vi ville. Masse god mat, som eg glømte å ta bilde av...
Koser oss på båttur


Koser oss i finvêret
Musikk hadde vi også ombord :)Båten vi tok :)
Etter båtturen blei det masse trakking på oss, vi som skulle ha ein rolig dag... Skulle jo hatt med meg skrittelleren min... Men fekk no sett litt og fekk oss god biffmiddag på ein koselig restaurant. Så var det å komme seg på hotellet og begynne og pakke og gjere seg klar for heimreisa til Norge neste dag.
Dette blei eit langt innlegg, slik var vår ferietur i år.
Vi hadde hvertfall ein flott tur og eg kunne gjerne tenke meg tilbake til Praha, falt virkelig for denne byen her...
Takk for titten og ha ein flott lørdag, no nærma vi oss oktober og...


3 kommentarer:

 1. Dette var ein flott skue!Takker og bukker for titten Annelen.Du er fantastisk flink til å formidle vidare dine opplevingar <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne har eg visst ikkje fått med meg :)Tusen takk for fine ord :)

   Slett
 2. Prøvde å snde eit hjarte,men det gjekk ikkje her:)Ha ein fin dag!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...